Ups! Vaša seja je potekla. Z brskanjem po spletni trgovini boste nadaljevali kot gost.

Zložljiv gobarski nož z lesenim ročajem + krtačka

Blagovna št.: 129469

Blagovna znamka: BREZ

Gobarski nož z lesenim ročajem + krtačka_1

Je izjemno koristen pripomoček, ki ga potrebuje vsak nabiralec gob. 

Preberite več
Spletna cena
9,95 €

Spletna akcijska cena
6,97 €
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem:
6,85 €
Prihranki za člane Petrol kluba
Več o izdelku

Je izjemno koristen pripomoček, ki ga potrebuje vsak nabiralec gob. 

Gobarski nož je obvezen pripomoček za vsakega navdušenega gobarja

Z njim boste gobe hitro, predvsem pa pravilno očistili. Ko je zložen, je tako majhen, da ga boste lahko pospravili v vsak žep.

Gobarjenje ni samo iskanje sveže hrane za dobro kosilo, ampak je tudi posebna strast vseh tistih, ki so zaljubljeni v naravo. Vse bolj pa postaja gobarjenje tudi neke vrste rekreacija, saj ob sprehajanju po gozdu ogromno storimo tudi za naše telo. Ne glede na to, zakaj je gobarjenje za vas pomembno, boste za pravilno nabiranje gob potrebovali tudi primeren gobarski nož.

Seveda pa se je potrebno, predno boste uporabili gobarski nož, pozanimati tudi o vsebini Uredbe o varstvu samoniklih gob, ki med drugim določa, da lahko naberete največ dva kilograma gob. Še bolj pomembno pravilo pa je, da gobarski nož uporabite le za nabiranje tistih gob, ki jih zagotovo poznate. Torej, izogibajte se nabiranju gob, ki jih sploh ne poznate ali pa niste prepričani o njih.

Gobarski nož je oblikovan tako, da boste z njim hitro in enostavno očistili nabrane gobe

Če ste izkušen gobar, potem zagotovo veste, da je potrebno nabrane gobe na samem mestu rastišča ustrezno očistiti, za kar pa boste potrebovali primeren gobarski nož. Le ta vam preprečuje, da bi poškodovali rastišče ali pa podgobje in bistveno prispeva k pravilnemu nabiranju gob. Gobarski nož je izdelan iz lesenega držala, rezilo pa je izdelano iz nerjavečega jekla. Rezilo je dolgo 70 mm in je rahlo ukrivljeno, kar vam omogoča, da boste pravilno ločili klobuk od beta in obrezali njegov spodnji del.

To pa še ni vse. Odličen gobarski nož je za uspešno gobarsko sezono pomemben tudi zaradi tega, ker ima na ročaju tudi čopič, ki vam bo v veliko pomoč pri čiščenju gob. Z njim boste enostavno odstranili zemljo, listje, iglice in vso drugo umazanijo, ki se običajno nahaja na večini gob. Z gobami tako doma ne boste imeli nobenega posebnega dodatnega dela, saj boste vse potrebno opravili že v gozdu s pomočjo gobarskega noža.

Gobarski nož je praktičen za v vsak žep

Ko se sprehajate po gozdu, velikokrat pomislite na to, kam bi pospravili gobarski nož. Ker so nekateri gobarski noži zelo veliki so tako tudi zelo nepraktični. Ta gobarski nož s čopičem pa je ravno pravšnji, da ga lahko vzamete s seboj že na običajno nedeljsko pohajkovanje po gozdu. Ponaša se z mehanizmom preklopa, ki vam omogoča, da ga boste zaprli podobno kot švicarski nož. Zložen meri zgolj 135 mm, zato ga boste zelo enostavno pospravili v žep.

Ko se boste odpravili po gobe, pa poleg gobarskega noža ne pozabite tudi na košaro ali kakšen drug trden zabojček, v katerega boste nabrane gobe pospravili. Le ta je zelo pomemben, saj bodo skozi reže padali trosi, s čimer boste poskrbeli za nadaljnje razmnoževanje gob.

  • Dimenzije noža v zloženem stanju: 9 x 2,7 x 13,5 cm
Brezplačna dostava na vse bencinske servise
Možnost plačila do 24 obrokov brez obresti
Nagrajevanje zvestobe z Zlatimi točkami
Povsem varen nakup